Γίδα βραστή

Τα υλικά για 4 άτομα

 

1 κιλό κρέας από γίδα κατάλληλο για βραστό

1-2 πατάτες

2-3 καρότα

2-3 κρεμμύδια μικρά

1 ματσάκι σέλινο

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά

Ρύζι για σούπα

Αυγό και λεμόνι για το αυγολέμονο

 

Διαδικασία

 

Βάζουμε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας με κρύο νερό που να το σκεπάζει καλά.

Το βάζουμε στη φωτιά μας και όταν πάρει βράση ξαφρίζουμε. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει 1 1/2 ώρα από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς.

Ανοίγουμε τη χύτρα και τοποθετούμε τα καθαρισμένα και πλυμένα λαχανικά.

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε πάλι για 5 λεπτά.

Ανοίγουμε τη χύτρα αφαιρούμε σε πιατέλα τα λαχανικά και κρέας και συνεχίζουμε με δυο τρόπους ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

 

Η μια επιλογή είναι αν σερβίρουμε κατευθείαν σε πιάτα ζωμό ( αφού τον περάσουμε από σήτα) με τα λαχανικά και κρέας προσθέτοντας λεμόνι. Έτσι θα συναντήσετε τη γίδα βραστή στα περισσότερα εστιατόρια να τη σερβίρουν.

Η άλλη επιλογή είναι να φτιάξουμε με το ζωμό μια σούπα προσθέτοντας ρύζι (1 κουταλιά της σούπας ανά άτομο) και μετά να την εμπλουτίσουμε με αυγολέμονο.

 

Καλή όρεξη!