Μοσχάρι με μπύρα,δαμάσκηνα και αμύγδαλα.

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 μπουκάλια καστανής μπύρας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 Καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 150γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 100γρ. αμύγδαλα ψημένα

 

τρόπος μαγειρέματος

Στη χύτρα ταχύτητας: Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και τη δάφνη.

Προσθέτουμε μετά από λίγο το κρεμμύδι πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

Το αφήνουμε έως ότου πάρει ένα «ξανθό» χρώμα. «Σβήνουμε» με τη μπύρα και σκεπάζουμε ίσα ίσα το κρέας με το νερό. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα καρότα. Σκεπάζουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά για 1,5 ώρα περίπου.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα για 10 λεπτά και λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε από πάνω τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε με linguini.

 

ΠΗΓΗ:Bovillage