Μοσχαρίσια σουβλάκια τεριγιάκι

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια λάπα, κομμένη σε λωρίδες πάχους 1 εκ, και 15 εκ. μήκος
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σος σόγιας
  • 4 κουταλιές της σούπας σακέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

τρόπος μαγειρέματος

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια τυλίγουμε τις λωρίδες κρέατος γύρω από μικρά ξυλάκια bambou τα οποία έχουμε προηγουμένως αφήσει να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Ψήνουμε τα σουβλάκια – κατά προτίμηση στα κάρβουνα – για πολύ λίγο (ανάλογα πάντα με την προτίμησή μας), έτσι ώστε το κρέας μας να είναι νόστιμο και ζουμερό.

 

ΠΗΓΗ:Bovillage