Οσομπούκο Μιλανέζε

Για 4 άτομα

 

2-3 οσομπούκο (κότσι μοσχαρίσιο με κόκκαλο) ξέρει ο χασάπης!

1 μεγάλη κουταλιά μαργαρίνη

2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

1 κουταλιά πελτέ

3 καρότα ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερυ

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού

Για την γκρεμολάτα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση Συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το αλευρώνουμε και το τινάζουμε από το παραπανίσιο αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, που θα χωράει όλο το ossobuco και ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές για περίπου 8 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον πελτέ. Ρίχνουμε το κρασί, με ξεσκέπαστο το τηγάνι, το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν για 10 λεπτά.

Βάζουμε το κρέας ξανά στη φωτιά μαζί με τα λαχανικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το ξύσμα καλά. Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη γκρεμολάτα και σερβίρουμε, συνοδεύοντας μ' ένα κλασικό ριζότο με σαφράν και παρμεζάνα.

 

Καλή επιτυχία!