Σως teryaki

ΥΛΙΚΑ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 15 g τζίντζερ
  • 20g Κρεμμύδι φρέσκο
  • 50 g πιπεριά πράσινη
  • 200 ml κρασί κόκκινο
  • 100ml χυμό πορτοκάλι
  • 200ml ζωμό κότας
  • 150ml soy sauce
  • 150 ml μέλι
  • 30 ml ξύδι
  • 1 πιπεριά τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, και μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, την soy sauce, το ξύδι, το χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε να βράσει περίπου 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το μέλι.