Ψητό κατσαρόλας

Συστατικά

2,5 κιλά μοσχάρι νουά

 

  • 10 cl ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κύβους μοσχαρίσιου ζωμού
  • 1 ντομάτα
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • Αλεύρι καλαμποκιού
  • Αλάτι, πιπέρι σε κόκκους

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 κιλά φρέσκα καρότα με το κοτσάνι τους

 

τρόπος μαγειρέματος

 

Καθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να ξανθύνουν.

Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τους κύβους. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1 ½ λίτρο νερό.

Κλείνετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30λεπτά περίπου.

Εντωμεταξύ, κόβετε το κοτσάνι από τα καρότα, τα καθαρίζετε και τα πλένετε. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε 10 cl λάδι και ρίχνετε τα καρότα για 20 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη κατσαρόλα με ένα πιρούνι, φροντίζοντας όλος ο ζωμός από το κρέας να μείνει μέσα στη κατσαρόλα. Κρατήστε το κρέας ζεστό μέσα στο φούρνο.

Περνάτε το ζωμό που έβρασε το κρέας από ένα τρυπητό και το ξαναρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα.

Ανοίγετε την φωτιά για να βράσει.

Δένετε τη σάλτσα προσθέτοντας 1 κουτάλι της σούπας αλεύρι καλαμποκιού διαλυμένο σε 5 cl νερό.

Βγάζετε το κρέας από το φούρνο, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλα προσθέτοντας τη σάλτσα. Διακοσμείτε με άνηθο.

 

ΠΗΓΗ:Bovillaga