JA JA MEN

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. Udon
  • 50γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 100γρ. Μελιτζάνες
  • 8 γρ. Τζίντζερ
  • 20 γρ. Φρέσκο κρεμμύδι
  • 20 γρ. Μισό
  • 30 γρ. Φύτρες φασολιών
  • 2 γρ. Chilli
  • 70 ml σόγια σως
  • 200 ml ζωμός κότας
  • 10 ml sesame soy
  • 20ml σογιέλαιο
  • 10γρ. Κόκκινη πιπεριά
  • 1 γρ. Σπιράτσα
  • 100 ml teryaki
  • 20 ml sweet chilli

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα wok το σογιέλαιο και σοτέρουμε τον κιμά πολύ καλά. Μετά βάζουμε τα αρωματικά (τζίντζερ, φρ. Κρεμμύδι, Κόκκινη πιπεριά και σκόρδο) Μετά βάζουμε τα υγρά (ζωμός κότας, miso, σόγια σως, sesame soy, σπιράτσα, teryaki και sweet chilli). Προσθέτουμε τη μελιτζάνα αφού πρώτα την έχουμε κάψει στο μάτι της κουζίνας ή την έχουμε ψήσει στο φούρνο για 15 λεπτά για να μαλακώσει. Τέλος προσθέτουμε το Udon και το αφήνουμε να δέσει. Σερβίρουμε με φύτρες φασολιών και σουσάμι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ