ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ
ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Drakoulis (στο εξής «site») αποτελεί το ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα της εταιρίας με την επωνυμία «DRAKOULIS DEVELOPMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (στο εξής «Εταιρία») που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ αρ. 55, αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 159783801000, Α.Φ.Μ. 801594854, τηλ. επικοινωνίας +30 2106232481 (300), e-mail [email protected] . Η περιήγηση και χρήση του site συνεπάγεται την από μέρους σας (στο εξής και «εσείς», «σας», «Χρήστης») ρητή και σαφή αποδοχή και συναίνεση της παρούσας Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Εταιρία, ως υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μέγιστη δυνατή προστασία των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Ωστόσο, η μεταφορά δεδομένων μέσω διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής και κάθε μεταφορά δεδομένων γίνεται με δική σας ευθύνη.

Η χρήση του site από τον Χρήστη προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία με τα παρακάτω:

1. Αναγνώριση Χρήστη – Δεδομένα που συλλέγουμε

Προκειμένου να επιτραπεί η πραγματοποίηση αγορών θα ζητηθεί η γνωστοποίηση κάποιων προσωπικών σας στοιχείων. Ειδικότερα, κατά την εγγραφή σας και προκειμένου να πραγματοποιήσετε συναλλαγή, η οποία επιτρέπεται μόνον εάν είστε άνω των 18 ετών, θα ζητηθεί το πλήρες σας ονοματεπώνυμο, η πλήρης διεύθυνση, το e-mail σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και ο μοναδικός κωδικός πρόσβασης (password). Μετά την καταχώρηση του password, αυτό κωδικοποιείται και αποθηκεύεται στα ηλεκτρονικά συστήματα της Εταιρίας προκειμένου να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Ως εκ τούτου, ο μόνος που γνωρίζει το password είναι ο ίδιος ο Χρήστης, ο οποίος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διατήρηση της μυστικότητάς του. Σε περίπτωση απώλειας ή διαρροής του password, ο Χρήστης πρέπει να προβεί στην άμεση, έγγραφη ειδοποίηση της Εταιρίας, αλλιώς η τελευταία δεν ευθύνεται για πιθανή χρήση του από τρίτους. Επίσης, ο Χρήστης, εάν επιλέξει την έκδοση τιμολογίου αγοράς, θα πρέπει να καταχωρήσει τα σχετικά στοιχεία (επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ) για την τιμολόγηση της παραγγελίας.

Προκειμένου να εγγραφείτε στην υπηρεσία αποστολής ενημερωτικού υλικού (newsletters) θα ζητηθεί μόνον το e-mail σας.

Η Εταιρία δεν έχει καμία πρόσβαση, δεν μπορεί και δεν συλλέγει οποιοδήποτε στοιχείο και δεδομένο πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας.

Η Εταιρία με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες των Χρηστών. Ο Χρήστης εγγυάται και φέρει την ευθύνη για την αλήθεια, ακρίβεια, εγκυρότητα, γνησιότητα, συνάφεια και προσφορότητα των προσωπικών δεδομένων που γνωστοποιεί στην Εταιρία.

2. Σκοπός επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Το σύνολο των προσωπικών σας δεδομένων επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με το νόμο. Η Εταιρία κάνει χρήση των στοιχείων και του e-mail σας, προκειμένου να (i) εκτελεστεί η σύμβαση πώλησης προϊόντων μεταξύ σας και της Εταιρίας, (ii) επικοινωνήσει μαζί σας σχετικά με προϊόντα που καταχωρούνται και αναρτώνται στο site, (iii) σας αποστείλει ενημερωτικά ή/και διαφημιστικά σημειώματα – newsletters με κριτήριο τις προτιμήσεις σας, (iv) μετρήσει την επισκεψιμότητα του site και τις απαιτήσεις και προτιμήσεις των Χρηστών, (v) μπορεί ο Χρήστης να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες.

3. Δικαιώματα του Χρήστη ως υποκείμενο των δεδομένων

Σε οποιαδήποτε στιγμή έχετε το δικαίωμα για πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για περιορισμό της επεξεργασίας ή για αντίταξη στην επεξεργασία, καθώς και για φορητότητα των δεδομένων, αποστέλλοντας σχετικό e-mail στη διεύθυνση [email protected] . Σε μία τέτοια περίπτωση, η Εταιρία ανταποκρίνεται στο αίτημα μέσα σε προθεσμία 15 εργάσιμων ημερών, εκτός εάν το αίτημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο ή υπάρχει πλήθος παρόμοιων αιτημάτων. Επίσης, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω e-mail επιλέγοντας το σχετικό link (unsubscribe) που ενσωματώνεται σε κάθε επικοινωνία. Τέλος, δικαιούστε να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων σας γίνεται με τρόπο αντίθετο στη νομοθεσία.

4. Διαβίβαση των δεδομένων σε τρίτους

Τα προσωπικά σας δεδομένα δύνανται να διαβιβάζονται σε άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες παρέχουν στην Εταιρία υπηρεσίες όπως για παράδειγμα marketing, re-marketing, επικοινωνία. Οι επιχειρήσεις αυτές υποχρεούνται να έχουν τα ίδια μέτρα προστασίας με αυτά που τηρεί η Εταιρία. Επίσης η Εταιρία δύναται να αποκαλύψει στις αρμόδιες Αρχές προσωπικά δεδομένα ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες αυτή κατέχει ή που είναι προσβάσιμες μέσω των συστημάτων της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από κάποια εφαρμοστέα διάταξη νόμου.

5. Χρονική διάρκεια τήρησης των δεδομένων

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν. Έτσι, η επεξεργασία τους θα διαρκέσει για όσο χρόνο διατηρείτε ενεργό λογαριασμό στο site ή είστε συνδρομητής στο newsletter. Μετά τη διαγραφή σας, την οποία μπορείτε να ζητήσετε οποτεδήποτε αποστέλλοντας σχετικό e-mail, διατηρούμε τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα είμαστε νομικώς υποχρεωμένοι για τη συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία καθώς και για την προάσπιση των εκ του νόμου δικαιωμάτων μας.

6. Cookies, Google Analytics, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter

6.1. To site χρησιμοποιεί cookies. Στη συγκεκριμένη πολιτική cookies, αναφερόμαστε σε αυτές τις τεχνολογίες, οι οποίες περιλαμβάνουν cookies, pixels και gifs, από κοινού «cookies». Με την πλοήγησή σας στο site, συμφωνείτε στη δημιουργία και τη χρήση αυτών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον browser του Χρήστη κατά την πλοήγησή του στο διαδίκτυο. Τα cookies δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τα προσωπικά αρχεία ή έγγραφα του Χρήστη. Η χρήση των cookies επιτρέπει στο site να αναγνωρίσει τον Χρήστη κάθε φορά που το επανεπισκέπτεται και να του προσφέρει πιο προσωποποιημένη εμπειρία κατά την περιήγηση.

Εάν δεν επιθυμείτε τη χρήση των cookies μπορείτε να ρυθμίσετε τόσο τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και τον browser ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία και αποθήκευση cookies. Ωστόσο, η αποτροπή δημιουργίας των cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγηση και να έχει ως αποτέλεσμα τη μη πλήρη λειτουργία του site. Επίσης είναι δυνατόν να διαγράψετε τα ήδη αποθηκευμένα cookies.

Τρίτοι, συμπεριλαμβανομένης της Google, δύνανται να εμφανίσουν διαφημίσεις της Εταιρίας σε ιστότοπους στο διαδίκτυο και να κάνουν χρήση cookies για την ενημέρωση, βελτιστοποίηση και προβολή διαφημίσεων που βασίζονται σε προηγούμενη επίσκεψη του Χρήστη στο site. Η Εταιρία δύναται επίσης να αξιοποιήσει τα cookies από προηγούμενη επίσκεψη στο site για σκοπούς re-marketing. Ο Χρήστης μπορεί να επιλέξει την εξαίρεσή του από τέτοια χρήση των cookies από την Google στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

6.2. Το site χρησιμοποιεί Google Analytics, μία υπηρεσία αναλύσεων δικτύου που παρέχεται από την Google, Inc, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (“Google”). Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies τα οποία μας βοηθούν να αναλύουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το site. Η προερχόμενη από τα cookies πληροφορία σχετικά με την από μέρους σας χρήση του site, θα μεταδοθεί και θα αποθηκευθεί από τη Google σε διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να αξιολογεί τη χρήση που κάνετε στο site, να συγκεντρώνει αναφορές στη δραστηριότητα του site και να παρέχει άλλες υπηρεσίες σχετικές με την δραστηριότητα του site και τη χρήση του διαδικτύου. Η Google δεν πρόκειται να συνδέσει την διεύθυνση ΙΡ σας με οποιαδήποτε άλλα δεδομένα στα οποία έχει πρόσβαση. Μπορείτε να εμποδίσετε την Google να συλλέξει πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένης και της διεύθυνσης ΙΡ σας) μέσω cookies και να την εμποδίσετε να επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες εγκαθιστώντας το http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

6.3. Περιηγήσεις στο Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter.

Το site μας συμπεριλαμβάνει περιηγήσεις στο Facebook, Instagram, LinkedIn και Twitter, συνολικά «μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Όταν επισκέπτεστε το site μας, το σύστημα περιήγησης εγκαθιστά μία σύνδεση μεταξύ του προγράμματος περιήγησής σας και του διακομιστή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκτά την πληροφορία ότι επισκεφτήκατε το site μας χρησιμοποιώντας την διεύθυνση IP σας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε, μπορείτε κατά την διάρκεια που είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας, να συσχετίσετε ή/και να αναδημοσιεύεστε το περιεχόμενο-προϊόντα του site μας στο προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν να συσχετίσουν την επίσκεψή σας στο site μας με τον λογαριασμό σας. Σημειώνουμε ότι η Εταιρία μας δεν έχει γνώση των δεδομένων που μεταφέρονται ή του τρόπου που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα χρησιμοποιούν. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ενημερωθείτε από την δήλωση απορρήτου του εκάστοτε μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Εάν επιθυμείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην συσχετίζουν την επίσκεψή σας στο site μας με τον λογαριασμό που διατηρείτε σε αυτά, πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας από αυτά πριν επισκεφθείτε το site μας και να διαγράψετε τα cookies.

6.4. Δημιουργία λογαριασμού μέσω των εφαρμογών Google και Facebook.

Σας παρέχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού στο site μας, μέσω της χρήσης των κωδικών σας στις εφαρμογές Google και Facebook. Σε περίπτωση επιλογής από μέρους σας αυτού του τρόπου δημιουργίας λογαριασμού, θα σας ζητηθεί η συγκατάθεσή σας από την εκάστοτε εφαρμογή της αποστολής στοιχείων στην Εταιρία μας. Τα δεδομένα σας τα οποία λαμβάνουμε στις περιπτώσεις αυτές αφορούν μόνο το ονοματεπώνυμό σας, το e-mail σας (εάν το έχετε καταχωρημένο), τις αναρτήσεις σας στο μέτρο που μας είναι προσβάσιμες αναλόγως της χρήσης των εφαρμογών που κάνετε, τη φωτογραφία χρήστη που έχετε επιλέξει σε καθεμιά από τις προαναφερόμενες εφαρμογές.

7. Διάφορα

Η συγκατάθεση του Χρήστη στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποθηκεύεται από την Εταιρία και είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη σε αυτόν. Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς, να ανανεώνει ή να αναθεωρεί την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο και πάντοτε σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη. Η τροποποίηση ή ανανέωση θα ισχύει από την στιγμή που θα ενημερωθεί σχετικά το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση. Σε μία τέτοια περίπτωση θα ζητείται η εκ νέου συγκατάθεση του Χρήστη.

Μπορείτε να αποστέλλετε τυχόν ερωτήσεις σας σχετικά με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο gdp[email protected]. Η Εταιρία μπορεί να επικοινωνεί με τους Χρήστες είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αυτοί έχουν καταχωρήσει είτε αναρτώντας ανακοίνωση στο site.

Οι Όροι & Προϋποθέσεις Πωλήσεων, οι Όροι Χρήσης και η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποτελούν τη συνολική συμφωνία μεταξύ της Εταιρίας και του Χρήστη και υπερτερούν κάθε προφορικής ή έγγραφης επικοινωνίας ή/και συμφωνίας σχετικά με τη χρήση του site.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση κάθε διαφοράς που θα έχει ως αιτία αυτήν, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια της Αθήνας.